onsdag 28 april 2010

Nu har jag fått mig ett jobb som Kock

Ja nu är jag tillsvidareanställd som kock på Dömle Herrgård, vilket känns jättebra. Jag får ansvara för att egenkontroller görs och efterlevs och vi har nu kommit en bra bit på väg gällande att planera kylar mm, kvar att göra nu är uppmärkningen av kylarna och sedan börja bokföra våra loggar. Vi har under veckan städat kylarna och planerat hur vi vill ha det i dem så det är klart nu och så har jag påbörjat rengöring och omplacering av andra saker för att lättare kunna hålla efter köket. Jag har gjort min första menyplanering, gjorde för 5 veckor nu och hoppas att det är godkänt av 1:e kocken och ledningen. Det skall bli en kul framtid, träffade Bibbi som är där och konsulterar oss gällande våra salladsbuffeér och ala carte menyn och det kändes toppen, en underbart trevlig tjej så det var lätt att samarbeta med henne.

måndag 12 april 2010

Nu är jag utbildad och fått jobb

Äntligen har dagen kommit då jag är färdigutbildad och jag har fått en tillsvidareanställning på 75% på Dömle Herrgård, intresserad av att titta vart http://www.domle.se/
Dags att sätta sig ner och utforma en egenkontroll som är hållbar för Herrgården eftersom det kommer bli mitt ansvarsområde samt inköp och lite andra roliga saker utöver att vara Kock i köket förstås. Maken liksom jag har ju utbildat sig och är klar kock och även han har fått en tillsvidareanställning fast på Karlstad flygplats så nu rullar vi på igen.
Får se hur schemaläggningen blir om man hinner träffa varandra, maken har ju inte helger och slutar kl. 17 på dagarna men sådana tider kan ju jag drömma om, jag har átt vänta både helger och kvällar, men jag kommer att fixa det här.
- Jag är KOCK  :-)